• martinalahore

Un segrest entre riures

El diumenge passat vaig comprar la meva entrada per anar a veure "Jose Mari" al Teatre de la Mar sense saber de què anava la cosa. El que si que sabia és que havien omplert els dos dies anteriors de funció, així que anava amb certes expectatives i molta curiositat per veure que és el que la companyia de teatre La Impaciència havia preparat per aquest any tan estrany. Vaig sortir del teatre hora i mitja després de la funció, encara amb el riure entre les costelles.


"Jose Mari" és una obra escrita per Salvador Oliva, que també participa com a actor en l'obra, dirigida per Lucca Bonnadei , i interpretada per Luis Venegas, Xavi Núñez i Rodo Gener. Amb un repartiment que porta més de 20 anys de dramatúrgia a la seva esquena, l'obra et planteja una cosa que, encara que fos de broma, tots ens hem plantejat alguna vegada per aconseguir diners en temps desesperats: segrestar a algú. I no a algú qualsevol no, a algú que ens cau malament. Molt malament. En aquests temps que corren en el que és tan difícil fer humor i no caure massa en la critica, "Jose Mari" planteja un equilibri perfecte entre el capitalisme i el que ens força a fer, sobretot si vius de l'art ( o ho intentes). Tocant temes com la corrupció, les targetes opaques, les màfies i fins i tot el marxisme, els personatges plantetgen la seva jugada d'una manera còmica i una mica eixelebrada, en la qual tots ens podem veure reflectits. No us explic més, perquè vull que aneu a veure-la, però us farà riure. I molt.


La Impaciència és una companyia de teatre del panorama balear, creada per gran part de l'elenc d'aquesta obra i el seu director, i que ens ha presentat espectacles com "Radiografies" o "Inconsiencia", en els quals també s'han tocat temes quotidians i reals des d'un punt de vista cru però fidel al panorama actual. Amb diversos premis a la seva esquena (el Projecte Alcover en el 2007, o el projecte a la millor obra de la Mostra de Teatre de Barcelona aquest mateix any) el que un es pot esperar de les seves funcions és, com a mínim, una bona experiència (i també entreteniment, que és alguna cosa que molts no poden dir!). Per si us ho heu perdut aquest passat cap de setmana, els nois repeteixen una altra vegada per demanda popular aquest dissabte dia 26 de desembre, en el Teatre del Mar. Us

recoman que agafeu les entrades ja, i que si voleu que us dolgui la boca de tant riure, hi aneu sense pensar-ho dues vegades!
84 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo