• miquelmasfiol

Cinc imprescindibles de l’XI Festival PalmaDansa

Del 29 al 9 de maig tendrà lloc a Ciutat el Festival PalmaDansa que enguany es reprèn amb la seva onzena edició


Aprofitant l’arribada de la cita més esperada pels amants de la dansa, us feim arribar algunes recomanacions que consideram imprescindibles per aprofitar al màxim aquesta fita. Els esdeveniments del Festival tendran lloc als Teatres Municipals de Palma i també a altres zones de Ciutat com Can Balaguer o Son Oliva, descentralitzant els actes a altres racons per acostar la dansa a tothom qui es vulgui apropar.

Les entrades per a tots els actes es poden trobar a la web https://palmacultura.koobin.cat/index.php. Andiamo!


1) Lo raro es que bailar sea raro - Col·lectiu VACAburra (Andrea Quintana i Gena Baamonde)

30 d’abril a les 19h - Teatre Municipal Catalina Valls


En aquesta peça de dansa experimental, la ballarina Andrea Quintana i la coreògrafa Gena Baamonde posen el seu propi focus en el que elles entenen com dansa dissident. A Lo raro es que bailar sea raro els moviments son grotescos, basts i a vegades incomprensibles i reivindiquen la naturalitat del moviment orgànic envers l’artificiositat tant dels cànons de la dansa clàssica com també dels canons de bellesa convencional. Una peça d’una sola intèrpret que no intenta, ni de prop, assemblar-se a Giselle.


Per què anar-hi? Un imprescindible pels més inquiets que cerquen ser sacsejats per una peça reivindicativa i poc convencional.2) Guateque - Col·lectiu Unaiuna1 de maig a les 19h i a les 20h - Pavelló de Son Oliva (C. de Tomás Luis de Victoria, s/n)

Una de les companyies joves de dansa més potents del nostre panorama presenten a Son Oliva una peça inèdita de 20 minuts. Una càpsula de dansa bestreta de Hacemos como si bailamos, espectacle que s’estrenarà al gener al Teatre Sat de Barcelona. La investigació de Guateque neix de la necessitat de demanar-se perquè ens agrada el fet de ballar i com és que ballant ens sentim diferents. Apropa, a través de la investigació escènica, el fet que passa per dintre de la ment i el cos d’un ballarí per albirar la seva autèntica raó per ballar.

Per què anar-hi? Unaiuna és una de les companyies més capdevanteres del panorama teatral i el seu Guateque promet ser de les peces més festives i impactants d’aquesta edició


3) Oficis oblidats - Cia. Daus

4 de maig a les 18h - Can Balaguer


Malgrat el fet que les entrades estan exhaurides, sembla que aquest Oficis Oblidats tendrà un llarg recorregut i més tenint en compte el tàndem que forma aquesta peça: l’actor i creador Diego Ingold, l’actriu i cantant Aina Zanoguera i la ballarina Úrsula Urgelés.

Un espectacle multillenguatge, a cavall entre la música, el cant, la dansa i la pintura i que neix de la improvisació a partir de treure de la catifa oficis com les matalasseres, les resineres, els pregoners, els fonedors… tot amb una voluntat de fer un exercici de memòria i recuperació.


Per què anar-hi? Un espectacle híbrid que pretén ser una demostració de com de bé es fusionen totes les arts amb una triada de creadors excel·lents.

4) Bogumer (o fills de Lunacharski) - Cia. Vero Cendoya Diumenge

Diumenge 9 de maig - Teatre Municipal Xesc Forteza

L'espectacle de cloenda del Festival serà Bogumer, un espectacle inclusiu i intergeneracional de dansa-teatre, dirigit Vero Cendoya, la qual integra en la dansa a col·lectius amb diversitat funcional. Aquest treball ens explica una història real sobre el judici a Déu que va dur a terme Anatoli Lunacharski, punt de partida per a dialogar sobre la recerca de la pròpia identitat, les dinàmiques de poder i els mètodes de manipulació de masses.

Per què anar-hi? Bogumer és un espectacle d’una poètica encisadora, ple d’impactes emocionals i intel·lectuals on us serà impossible sortir-ne indiferent. A més, s’hi pot veure la feina del figurinista mallorquí Pau Aulí, qui signa el disseny de personatges de la peça, tot fent un treball impecable.


5) PalmaDansa a Filmin

Online: https://www.filmin.es/canal/palmadansa


Per últim, no ens agradaria acabar sense mencionar una de les novetats del XI Festival PalmaDansa, una col·laboració entre l’Ajuntament de Palma i la plataforma digital Filmin que ofereix, durant el Festival, una selecció privilegiada de títols de documentals tan destacats com Dancer de Steven Cantor, pel·lícules clàssiques com West Side Story o Pina, el tribut de Wim Wenders a la ballarina Pina Bausch.

Tot, per fer arribar la dansa a tots els racons de la nostra societat.51 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo